Stad voor iedereen

Amsterdam wil een stad zijn die voor iedereen toegankelijk is. Een stad waar iedereen gebruik kan maken van de straat, de stoep en het openbaar vervoer en waar iedereen welkom is. De gemeente doet er veel aan om de stad zo toegankelijk mogelijk te maken. Als u op een plek terecht komt die niet toegankelijk is, dan kunt u dit melden. Dat kan online via amsterdam.nl/mor of telefonisch via 14020

Omleiding door verlenging IJtram

Voor de nieuwe woonwijken op IJburg verlengt Amsterdam het spoor van tram 26. De werkzaamheden, die op 11 september gestart zijn op de Pampuslaan, duren tot 2024. Tot 22 december is de kant van de Pampuslaan met de even huisnummers afgesloten voor autoverkeer. De doorsteek tussen de Pieter Oosterhuisstraat en de Bert van Meerendonkstraat sluit definitief. Zo kan de tram straks ongehinderd doorrijden. Buslijn 66 richting Bijlmer Arena en buslijn N89 richting IJburg rijden op de heenweg om via de Cas Oorthuyskade en de Bert Haanstrakade. Hier komen twee tijdelijke haltes. Op de terugweg rijden ze de normale routes.
Amsterdam.nl/verlengingijtram – gvb.nl/omleiding

Tante Gerritje

Elke donderdag en vrijdag zijn er keramiekworkshops voor buurtgenoten die het leuk vinden om samen te creëren. In Tante Gerritje ontmoet je leuke en creatieve mensen, die het fijn vinden om in hun eigen ritme mooie dingen te maken. Een recept tegen eenzaamheid!
Tante Gerritje is een kleinschalig en gezellig buurtatelier waar inclusiviteit hoog in het vaandel staat. Er is aandacht voor het individu en ruimte voor persoonlijke groei. Openheid, kwetsbaarheid en eerlijkheid zorgen voor een fijne sfeer. Het is voor iedereen toegankelijk.
Locatie: Valentijnkade 12
www.tantegerritje.com 

Stiltewandeling in het Flevopark 

Elke donderdag wordt er een stiltewandeling gelopen. Start 16.00 uur, vanaf het bruggetje achter Proeflokaal het Nieuwe Diep. Aanmelden niet nodig; wie aanwezig is kan meedoen.
Meer informatie: stiltewandelingflevopark@gmail.com

De Eester gaat door

Vanaf 19 november heeft De Eester wegens verbouwing haar deuren gesloten. De buurtcoöperatie gaat echter gewoon door. De BuurtBel, de Eestermobiel en de werkgroepen zetten hun werkzaamheden voort vanuit een kantoor op de Panamalaan. Er kunnen afspraken gepland worden op dit kantoor of ergens in de buurt. Een aantal activiteiten gaat door op andere locaties. Huurders zoeken zelf een vervangende ruimte. Heb je hier hulp bij nodig? Dan kijkt De Eester graag met je mee.
info@buurtcooperatieohg.nl

Samen (ver)bouwen we de Eester!

De Eester is een fijne buurthuiskamer waar iedereen zich thuis voelt. Omdat de Eester van ons allemaal is, doen ze de verbouwing in samenwerking met buurtgenoten. En om circulair en kostenbesparend te werken, wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van materialen, meubels en andere benodigdheden die er al zijn. 
Wil je meedoen? Helpen met klussen, inpakken, sjouwen, schilderen, meubels en kasten maken/in elkaar zetten, spullen verzamelen? Ken je klussers en bouwers in de buurt? Heb je ideeën over eventueel bruikbare circulaire materialen/afvalstromen? Of heb je vragen?
Ga naar: wij1019/eesterverbouwt

Eester Imps 

De activiteiten voor 2023 zitten erop. In verband met de verbouwing van de Eester wordt onderzocht wat de mogelijkheden voor Eester Imps zijn in het eerste kwartaal 2024. Zo zijn er locaties nodig om de activiteiten tijdens de verbouwing voort te kunnen zetten. Weet je een geschikte locatie? Neem dan contact op met Ganna via eesterimps@buurtcooperatieohg.nl

deel dit artikel: