Amsterdam museum, Corona in de Stad

Online groeiende verzameling beelden en verhalen van bewoners en organisaties uit de stad over het leven van het afgelopen jaar. Een eclectische mix van persoonlijke perspectieven, vormgegeven in digitale ‘zalen’. De tentoonstelling verandert nog voortdurend, je kunt als bezoeker ook je eigen verhaal of beeld insturen.

www.coronaindestad.nl

Holland Festival, Soft Valkyrie

Met een combinatie van live voorstellingen en streams gaat dit jaars Holland Festival gewoon door. Er is volop theater, dans, muziek en combinaties daarvan. We lichten hier één evenement uit: de podcast serie Soft Valkyrie van David Kanaga. Die Walküre, opera van Richard Wagner, is door Kanaga zo bewerkt dat hij je via je koptelefoon wordt ingezongen. Met klassieke en hedendaagse zangers en geluidseffecten vol humor. 

gratis

www.hollandfestival.nl/nl/programma/2021/soft-valkyrie

PS Projectspace, Elena Rucli

In de galerie van Jan van der Ploeg hangen verfijnde kleine tekeningen van de Zwitsers Elena Rucli. ‘A drawing of a tree shows, not a tree, but a tree being looked at.’ Met deze uitspraak van John Berger in het achterhoofd tekende Rucli de natuur. De tekeningen hangen op een nieuwe abstract muurschildering van van der Ploeg.

Op afspraak te bezoeken, zie www.psprojectspace.nl voor contactinformatie

gratis

Museum Perron Oost, De reis van de Ranchi

In het najaar van 1950 werden op stoomschip de Ranchi 37 kinderen geboren. Onder het ogenschijnlijk rooskleurige verhaal van de drijvende kraamkliniek gaan familiegeschiedenissen schuil die de gevolgen van het dekolonisatieproces van Indonesië en Nederland bloot leggen.
Audio-maker Joost Wilgenhof maakte vijf audioportretten van Ranchy-kinderen. Ze zijn te beluisteren op: www.museumperronoost.nl/reis-van-de-ranchi Door de ramen van het museum is een installatie met foto’s te zien.

Cruquiusweg 11

gratis

Pleintheater, ReFlex

Installatie-performance voor één persoon publiek. Als bezoeker word je stap voor stap afgezonderd van de buitenwereld. In een spel met licht, donker, spiegeling en objecten ervaar je jezelf en speler Guido Bevers. De performance nodigt uit tot introspectie, maar ook tot jezelf verplaatsen in de ander. ReFlex is ontwikkeld als reactie op corona en gaat over de gevolgen van de anderhalve meter samenleving op de interactie tussen individuen.

14-18 uur in tijdsslots van 20 minuten, Sajetplein 39

€ 3,50

deel dit artikel: