Als je de hoeveelheid scheurkalenders ziet die verkrijgbaar zijn voor 2022, weet je dat Nederlanders nog lang niet klaar zijn met hun dagelijkse dosis scheurplezier. Een scheurkalender is leuk om cadeau te geven, maar kies er vooral zelf eentje uit. IJopener maakte alvast een selectie.

Lokaal: Amsterdamkalender

Met de Amsterdamkalender doe je verrassende ontdekkingen over de stad en leer je Amsterdam beter kennen. Elke dag een weetje, tip, aankondiging, bijzonder kunstwerk of historisch feit. 

Voor klussers: Buurman en Buurman

Deze kalender staat vol met ‘handige tips’ van de buurmannen. Energie besparen, tuinieren, een gevarendriehoek in elkaar knutselen, vlekken verwijderen… De buurmannen weten wel raad! 

Groen doen: Tuinscheurkalender

De 25e editie van de Tuinscheurkalender bevat tuingedichten, smakelijke recepten en allerhande wetenswaardigheden over bloemen en planten. Voor tuin- en balkonbezitters of liefhebbers met groene vingers. 

Persoonlijke ontwikkeling: Coachingskalender

Vlammen op je werk, hoe doe je dat? Er is geen standaardrecept voor, maar deze kalender biedt je iedere dag spreuken, citaten en korte teksten, opdrachten en oefeningen om je te prikkelen, te inspireren, aan het denken én aan het werk te zetten. 

Lachen met een twist: Fokke & Sukke

Voor wie de dag van zich af wil scheuren met een lach. Elke dag een cartoon met de inmiddels beroemde eend en kanarie. 

Vega kookinspiratie: Lekker Plantaardig

Scheurkalender met volledig plantaardige recepten. Daarnaast vind je elk weekend interessante informatie over gezonde en plantaardige voeding, aangevuld met weetjes over vega, vegan, vlees, vis en zuivel.

Puzzeltijd: Varia scheurkalender

Iedere dag een nieuwe puzzel, voor ieder wat wils. Woordzoekers, kruiswoordraadsels en soms ook een sudoku. Kom je er niet uit? Op de achterzijde van elk blaadje staat de oplossing.

Woordinspiratie: Taalkalender

De kalender voor taalliefhebbers, gemaakt door hen die het kunnen weten: het Genootschap Onze Taal. Elke dag heeft een taal-thema. Zo is het maandag uitdrukkingendag en hebben de blaadjes op de vrijdag taalkronkels uit de media.  

Nostalgie: Gouden jaren 

Met deze scheurkalender heb je elke dag gespreksstof over de tijd van toen. Annegreet van Bergen – bekend van het boek [curs]Gouden jaren – verzamelde hiervoor talloze nieuwe verhalen, ze haalt herinneringen op aan woorden en uitdrukkingen en presenteert vergeten feiten. 

Verfrissende blik: Loesje 

Iedere dag een rake uitspraak van Loesje over het leven. Deze scheurkalender maakt je jaar net een beetje anders met haar gevatte kijk op de wereld.

Astrologie: Maankalender

In deze kalender lees je hoe je van dag tot dag in harmonie met de cyclus van de maan kunt leven. Je ontdekt welke activiteiten die dag gunstig of juist minder gunstig zijn. Wanneer het bijvoorbeeld een goed moment is om je administratie te doen, het gras te maaien of extra water te drinken.

De wijde wereld: National Geographic scheurkalender

Een reis om de wereld in 365 dagen: met deze scheurkalender ontdek je bijzondere mensen, dieren en natuurfenomenen, vastgelegd op plaatsen overal ter wereld. De beste inzendingen van de National Geographic Fotowedstrijd staan erin.

Wetenswaardigheden: Quest scheurkalender – ook in junioreditie

Elke dag een vraag en een antwoord op die vraag, zodat je aan het eind van het jaar weer een beetje wijzer bent. Bijvoorbeeld: ‘Hoeveel ballonnen heb je nodig om op te stijgen?’ Of: ‘Krijgen dierentuindieren die doodgaan een begrafenis?’

deel dit artikel: