De vorige aflevering van Lees lokaal liet u kennismaken met de vele schrijvers uit Amsterdam Oost. Er zijn er nog veel meer. Ook hen zetten we hier graag in het zonnetje, zodat u verder kunt lezen in al het moois dat Oost te bieden heeft. Wederom onder het motto: wat je van dichtbij haalt is lekkerder.

Romans

José Fernanda – Mevrouw C.

Een roman over twee zussen die niet zonder, maar zeker ook niet met elkaar kunnen. José Fernanda’s verhaal blijft de lezer nog lang achtervolgen. Het is deels gebaseerd op waargebeurde feiten.

Eline Crijns – De vleugels liggen in de papierlade

Een roman van schrijver Eline Crijns over wat het betekent om intens te leven, over hoe jezelf te verwezenlijken, soms tegen de klippen van het noodlot op. Hoe compromisloos ben je als je tegen grenzen aanloopt en op een kruispunt staat?

Méland Langeveld – Onalledaags

De ‘chroniqueur van Amsterdam-Oost’ Méland Langeveld heeft zijn korte verhalen over niet-alledaagse taferelen die zich afspelen in Amsterdam-Oost gebundeld in een boek.

Mark van der Laan – Dewi

Engelstalige roman die zich afspeelt in een fictief Zuidoost-Aziatisch land. Religie, alledaagse belevenissen, toeristische trekpleisters en de angst die hoort bij het leven in een dictatuur spelen een rol.

Harke Jan van der Meulen – De Reconstructie

Deze literaire thriller van schrijver Harke Jan van der Meulen is een eigentijds verhaal over een complexe driehoeksrelatie, verrijkt met filosofische overpeinzingen.

Jeugd

Bas van Lier & Michaël Ferron – 111 plekken voor kinderen in Amsterdam die je gezien moet hebben

De schrijvers bieden een boek vol insidertips en wijzen de weg naar 111 spannende en bijzondere plekken in Amsterdam voor peuters en tieners, ontdekkers en doeners, muzikanten en knutselaars.

Non-fictie

Dirk Jan Roeleven & Hester van der Vliet – De laatste reis van de Boswachter

Verslag van de avontuurlijke reis die dit echtpaar maakte met hun doorleefde auto, bijgenaamd De Boswachter, naar zijn geboortegrond in Japan. Weg van hun hectische leven en aangewezen op elkaar kunnen ze eindelijk eens goed praten over hun ongewilde kinderloosheid.

An Kramer – Ben jij al activist?

Organisatiecoach An Kramer roept in dit boek organisaties op om actuele maatschappelijke vraagstukken in hun business centraal te zetten. In de betekeniseconomie staat winst niet meer voorop, maar gaat het om maatschappelijke impact.

Huub van Zwieten – Lekker werken!

Talentencoach Huub van Zwieten presenteert in dit boek hoe werkgever en werknemer samen werk magisch kunnen maken. Met praktische tips en gesprekken met HR-directeuren.

Dorota Pawlak – You’ve got this

Ondernemer Dorota Pawlak schrijft over de combinatie van een freelance carrière en moederschap. Het Engelstalige boek bevat interviews met vrouwelijke zzp’ers uit de hele wereld en tips over time-management, zelfzorg en het laten groeien van je bedrijf.

Dries van Ingen – Kernkracht

Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen? Coach Dries van Ingen beschrijft een zoektocht naar het wezen van het zelf en manieren om het contact ermee te vergroten.

Blijf schrijven

Bent u ook een schrijver uit Amsterdam-Oost? Maak uw schrijverschap kenbaar door een bericht, voorzien van uw boekcover, te sturen naar info@ijopener.nl. Wellicht krijgt uw boek dan een signalering in een volgende editie van Lees lokaal: schrijvers uit Oost.

deel dit artikel: