Maïs-krabsoep

 1 liter kippenbouillon 2 blikjes maïs
250 gram krabvlees
2 eieren
peper, zout en maïzena citroengras
bosui

Voor deze soep zijn blikjes maïs echt het beste, de maïs is zachter en dus gemakkelijker te pureren. Voor de krab is verse krab lekkerder. Maar het uithalen van een pond krabbenpoten is een stevig karwei, dus als u er niet voor voelt, gebruik dan twee blikjes.

Zet de bouillon op met het citroengras en de maïskorrels. Als de bouillon goed getrokken is, haalt u het citroengras uit de pan en zet de staafmixer erin. Bind de soep met maïzena opgelost in wat water, tot de door u gewenste dikte is bereikt. Voeg nu de krab toe en kruid met zout en peper. Sla de eieren los en giet die in een dunne sliert bij de soep, en roer tot het ei gestold is. Bestrooi met ringetjes bosui en serveer direct.

Terrine van drie groentes

500 gram spinazie
500 gram knolselderij
500 gram worteltjes
6 eieren
300 ml geslagen room

Maak de groenten schoon en kook ze apart gaar. Pureer ze apart en voeg aan elke groente twee eieren toe, en 100 ml geslagen slagroom. Kruid met peper en zout. Vet een patevorm (of cakeblik) in en vul hem met drie lagen groente (de selderij in het midden). Zet de vorm in een bak water in de oven, voorverwarmd op 150 C. Laat de terrine een uur garen. Stort de driekleurige groente terrine en snij er plakken van. Lekker met een stuk stokbrood.

PS: dat nephert van vorige keer was smakelijk, maar geen hert eerlijk gezegd. Het marineren maakt de lam wel iets feestelijker, maar ja, wild is niet echt te vervangen. Van de Oostvaardersplassenherten heb ik nooit meer iets gehoord dus ben ik maar naar de Sligro gegaan voor het echte spul. Heerlijk.

deel dit artikel: