Van IJopener, onafhankelijk magazine voor het Oostelijk Havengebied, de Indische Buurt, IJburg en Zeeburgereiland, is het decembernummer verschenen. Een nummer zoals u van ons gewend bent, vol boeiende verhalen over wat er bij u in de buurt gebeurt. Met speciale aandacht voor bijzondere mensen en hun persoonlijke verhaal. En ook dit magazine is weer volledig door buurtvrijwilligers geschreven, geïllustreerd en van foto’s voorzien.

Maar als u het blad onder ogen heeft gehad, is het u vast niet ontgaan dat dit nummer ook een beetje anders is dan u gewend bent. Er staat namelijk een fonkelnieuw logo op het omslag. Een logo dat ontwikkeld is met het oog op de toekomt van IJopener: strak, fris en prikkelend. Maar ook met behoud van wat IJopener groot heeft gemaakt: in groen en blauw als het IJ-water zelf – én ontworpen door iemand uit onze eigen gelederen: redactielid Joeri Pruys.

En er is nog meer goed nieuws. We hebben ook een compleet nieuwe website! Dankzij de inzet van redactieleden Joeri en Yvonne Schreuder kunt u IJopener nu eindelijk ook makkelijk online lezen. U vindt de artikelen uit dit nummer, en alle andere artikelen uit  2019, op een prettig leesbare manier op onze website terug. Daarnaast treft u er een archief van PDF-bestanden van de nummers van voorgaande jaren.

Ook op uw telefoon of tablet kunt u lezen wat er in uw buurt gebeurt: de site is mobile ready. De artikelen zijn bovendien makkelijk te delen op social media zoals Facebook en Twitter middels share-knopjes onderaan de artikelen. U kunt op de site bovendien informatie vinden over de redactiesamenstelling en bezorging van het blad in uw buurt.

Maar de nieuwe website is meer dan een online publicatieplatform. Het is voor ons ook een manier om u beter van dienst te zijn. Meer in contact met u te komen. Beter te weten welke artikelen of rubrieken u graag leest en welke onderbelichte onderwerpen meer aandacht van onze redactie verdienen. Ook hebben we op de site meer ruimte voor uw ingezonden stukken. En het is voor de ondernemers onder onze lezers ook een uitstekende manier om online te adverteren voor een doelgroep van betrokken, geïnteresseerde buurtbewoners.

Betekent dit dat we het papieren magazine vaarwel gaan zeggen? Zeer zeker niet. Het magazine is nog steeds het kloppend hart van IJopener. Daarom zijn we ook ontzettend blij dat de gemeente Amsterdam ons subsidie heeft verleend om het blad ook in 2020 voort te kunnen zetten. In combinatie met onze kakelverse website en het krachtige nieuwe logo zijn wij klaar voor de feestdagen én het nieuwe jaar. Alvast de beste wensen!

deel dit artikel: