Oost zit vol met betrokken bewoners en organisaties die iets goeds willen doen voor de buurt. Om al deze mooie plannen mogelijk te maken, is er vaak wel een klein budget nodig. Bij Fonds voor Oost kan daarom iedereen met een goed idee makkelijk en snel een aanvraag indienen. Alle aanvragen worden maandelijks beoordeeld door het buurtcomité, een groep bewoners uit Oost.  

Benieuwd naar de projecten die de afgelopen maanden al plaatsvonden in de buurt? Op verschillende plekken kregen buurtkinderen de kans om meer te leren over tuinieren. Zo organiseerde de Schaakschool Indische Buurt in samenwerking met Rudy Klaassen een tuincursus speciaal voor kinderen en hun ouders. En ook bij Eva DeCarlo kwamen jonge bewoners bij elkaar om zelf gezonde tussendoortjes te maken met ingrediënten uit de tuin. Een ander mooi voorbeeld is het project van Life&Style waar thuis- en daklozen ondersteuning krijgen bij het doen van boodschappen en het bereiden van maaltijden tijdens de coronacrisis. 

Verschillende binnentuinen en pleinen in Oost werden deze zomer opgevrolijkt met livemuziek dankzij de buurtconcerten van Trio Transvaal en de 1,5 meter sessies van Huibert Teekens. Er werd zelfs een balkonbingo georganiseerd voor het woonblok door kinderen uit de buurt. Maar ook online werden er creatieve oplossingen gevonden om buurtbewoners met elkaar te verbinden. Zo werd een nieuw digitaal platform gelanceerd, speciaal voor de twaalf buurten in de Watergraafsmeer. Bij ‘Hallo Watergraafsmeer’ kunnen alle bewoners en gebruikers van de Watergraafsmeer terecht voor informatie en activiteiten in de buurt. 

Al deze verschillende projecten werden ondersteund door Fonds voor Oost, het buurtfonds in Amsterdam Oost voor en door bewoners. Wij zetten ons in voor actieve betrokkenheid van bewoners, de onderlinge verbinding van mensen en het verhogen van saamhorigheid in de buurt. Heb jij ook een goed idee voor Oost of wil je een (kleine) donatie doen aan de buurt? Iedereen is van harte welkom! Lees snel verder op www.fondsvooroost.nl en volg ons op social media voor meer leuke projecten en andere updates. ⋅

Fonds voor Oost is een initiatief van Stichting Mensen Maken Amsterdam. IJopener bedankt Fonds voor Oost voor de bijdrage aan ons blad.

deel dit artikel: